PROJEKCIJSKO OGLAŠEVANJE

 

Agencija Salamander d.o.o. v svojih vrstah združuje posameznike z izkušnjami s področij oblikovalskega, strojnega in arhitekturnega znanja 3D tehnologij. Tako se je porodila ideja, da bi večletne izkušnje na področju 3D oblikovanja, 3D animacij in fotomontaže združili v sodobnem, inovativnem in impresivnem načinu medijskega komuniciranja: projekcijah na urbane površine.

Tovrstne svetlobne projekcijske rešitve »pričarajo« posebno doživetje in so uporabne v promocijske namene, v oglaševanju, pri predstavitvah novih izdelkov, na otvoritvah, seminarjih, festivalih in ostalih dogodkih.

Posodobljena izraba projekcij privlači veliko pozornosti prav zaradi posebnega, markantnega formata. Spektakularnost svetlobne predstavitve impresionira še tako zahtevno občinstvo in vedno zapusti nepozaben vtis.

Stilsko dovršene digitalne animacije, ki jih je mogoče projecirati na urbane površine večjih ali manjših dimenzij, omogoča tehnika video mapiranja, ki določi poti svetlobe. Projekcije največji učinek dosežejo na večjih zunanjih površinah, kot so stavbe, fasade in zidovi, uporabljati pa jih je mogoče tudi v notranjih prostorih. Pri tovrstnih proojekcijah najbolj izstopajo projekcije na prostorske objekte, pogosto gre pri tem za oglašujoči produkt naročnika (npr. projekcija na nov model avtomobila).

Začetna točka vsake animacije je arhitektura površine na katero se projekcija izvaja, pri čemer pomembno vlogo igrajo karakteristični elementi površine (materiali, okna, vrata, stebri, loki...). Te se pogosto izrablja za doseganje vsebinskih poudarkov.

Prostorski kontekst pri tem narekuje vsebinske elemente projekcije, skupaj s kontekstom predstavitve pa se združijo v sredinsko gonilno silo vsake nove kreacije.

V agenciji se bomo z vami pogovorili o različnih vsebinskih opcijah, predlagali bomo oblikovne in stilistične rešitve, v želji, da ugodimo zastavljenim sredstvom na eni in  okolju projekcije na drugi strani.