Pero Lovšin

Natanko 28 let po prvem koncertu Pankrtov (18. 11. 1977) v ljubljanski gimnaziji Moste je Peter Lovšin poslal v svet novo pesem Predstavlji si. Skupaj s predelavo ene prvih uspešnic, ki jih je podpisal kot avtor teksta in glasbe, Umazanih iger Pankrtov iz leta 1984, jo je posnel s svojimi Španskimi borci na pragu letošnje jeseni. Obe noviteti sta se kot bonus pesmi pojavili na dvojnem cedeju Vse najboljše, ki je uradno izšel 8. novembra 2005.

Na Vseh najboljših je Lovšin zbral največje uspehe svoje avtorske kariere. Med 34 komadi boste lahko našli tako Adijo Ljubljana Pankrtov, številne hite Sokolov(Marija pomagaj mi, Greva punca v južne kraje, Čist nor…), vrhunce solo kariere(Hiša nasprot sonca, Julita, Najboljši par, Sam en majhen poljub, Tečaj romantike) kot tudi najnovejšo obdelavo Bandiere Rosse in nogometno himno Slovenija gre naprej.

Ker je bila večina pesmi s kompilacije zaradi stečaja založbe Helidon( pri njej je Lovšin izdal štiri solo albume in dva albuma s Sokoli)že vrsto let nedosegljiva na radnih nosilcih zvoka, je izid dvojnega cedeja Vse najboljše še toliko bolj dobrodošel. Veliko zaslug pri tem gre vsekakor založbi Racman, ki je pridobila pravice za trženje Helidonovega arhiva in pa založnici zadnjih treh Lovšinovih plošč Niki records, ki sodeluje pri projektu z devetimi pesmimi.